Societatea Nationala de Cruce Rosie a adus 25 de frigidere si 20 de calorifere electrice pentru sinistratii din judet


Intră acum și în grupul de

Societatea Naţională de Cruce de Roşie din România a distribuit joi în câteva localităţi din judeţul Suceava, 25 de frigidere şi 20 de calorifere pentru sinistraţii inundaţiilor din 2010. Directorul general al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Ioan Silviu Lefter a luat legătura cu directorul filialei Suceava, Corneliu Dediu şi împreună cu câţiva voluntari au donat frigiderele şi caloriferele, împreună cu pungi de detergent unor persoane care au suferit grav în urma inundaţiilor din anul trecut.

Distribuţia ajutoarelor a fost coordonată de fiecare primărie din localităţile Dărmăneşti, Todireşti, Comăneşti, Arbore, Siret şi Forăşti, acestea stabilind pe baza unor analize cei care au nevoie mai multă de sprijin. Preluarea frigiderelor şi caloriferelor s-a făcut pe bază de buletin sau carte de identitate.

„Societatea Naţională de Cruce Roşie din România primeşte diverse sponsorizări pe care apoi se aplică diferite proiecte. Proiectul acesta pe care-l derulăm este realizat datorită unei sponsorizări oferite de firma americană de curierat UPS. Frigiderele, la care s-au adăugat şi caloriferele electrice de la alt proiect, au fost oferite proporţional cu gradul de afectare în urma inundaţiilor unor persoane din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău şi Tulcea. În ultima perioadă am pus accentul pentru a oferi oamenilor bunuri de folosinţă îndelungată.

Pe măsură ce sponsorii noştri vor da dovadă de dărnicie şi înţelegere vom încerca să mai îmbunătăţim pe cât posibil viaţa unor oameni săraci pentru că ajutorarea celor aflaţi în nevoie este unul din scopurile principale al Crucii Roşii. În mod cert Crucea Roşie nu poate rezolva toate problemele şi nu se poate substitui sprijinului oferit de instituţiile statului, ea doar doreşte să completeze măsurile luate de acestea.

Ne bucurăm că anul acesta în care sărbătorim 135 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii din România că avem posibilitatea să ajutăm pe cât posibil pe cei care au nevoie şi să cinstim memoria unora dintre înaintaşii noştri ca prinţul Dimitrie Ghica sau Regina Maria”, a declarat directorul general al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Ioan Silviu Lefter.


Intră acum și în grupul de