Sucevean cercetat penal și amendat cu 2900 de lei pentru că a condus băut cu 113 km/h în localitate


Intră acum și în grupul de

Un sucevean este cercetat penal pentru că a condus băut un autoturism.

Potrivit anchetei polițiștilor, vineri, la orele 17:13, echipajul rutier din cadrul Biroului Rutier, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie de controlul şi supravegherea traficului rutier pe DJ 209D, în localitatea Călineşti Enache cu autospeciala de poliţie a oprit autoturismul marca Mazda 6 condus de către un bărbat, fiind înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 113 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

La volanul autoturismului a fost identificat un sucevean de 36 de ani care a prezentat documentele solicitate.

El a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava – Unitatea de Primiri Urgenţe în vederea prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

De asemenea, bărbatul a mai fost sancționat contravențional cu amendă de 2.900 lei pentru că a circulat cu viteza de 113 km/h pe un sector de drum limitat la 50 km/h (+ 63 km/h peste limita legală).


Intră acum și în grupul de