50 de scoli din judetul Suceava intra miercuri in greva generala


Intră acum și în grupul de

Un număr de 50 de unităţi şcolare din judeţul Suceava şi-au anunţat elevii să nu se prezinte miercuri la ore întrucât se intră în grevă generală până când cadrele didactice vor fi anunţate că s-a rezolvat problema salariilor pe luna februarie. Este vorba de şcolile ai căror profesori sunt membri la Sindicatul Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava. Potrivit liderului acestui sindicat, prof. Constantin Cernica, nu se fac ore în 22 unităţi şcolare din municipiul Suceava, 6 în comunele limitrofe, iar restul din judeţ.

În municipiul Suceava, nu intră în grevă cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi cele de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”, dar la acesta din urmă dascălii vor aborda alte forme de protest. Există şi şcoli în care profesorii vor recurge la grevă de solidaritate cu cei ce protestează, ceea ce înseamnă că nu vor fi la cursuri două ore sau jumătate de zi, a precizat prof. Cernica.

În jurul datei de 10 martie, cadrele didactice trebuiau să-şi ridice salariile pe luna februarie, ei fiind plătiţi odată pe lună. Numai că majoritatea au avut surpriza de a constata că bugetele şcolilor sunt insuficiente pentru plata integrală a salariilor. Astfel că unii au acceptat să primească 50% sau chiar mai puţin din salariu şi restul în aprilie, dar foarte mulţi nu şi-au ridicat banii.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a fost informat despre greva generală care se va desfăşura începând de miercuri.


Intră acum și în grupul de