Un bărbat din Fântâna Mare a ajuns în arest după ce a condus beat, fără permis, un moped neînregistrat și a provocat un accident


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, vineri, că a fost reținut în arest un conducător de moped pentru săvârșirea a patru infracțiuni la regimul rutier.

Potrivit sursei citate, joi seara  în jurul orelor 21.40, un bărbat de 45 ani, din Fântâna Mare, în timp ce conducea mopedul neînregistrat, pe Bulevardul Bucovina, în interiorul localității Gura Humorului, a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de către un tânăr de 22 ani, din  Stulpicani.

După impactul dintre cele două vehicule, motociclul a fost proiectat pe mijlocul părții carosabile, rezultând rănirea ușoară a acestuia.

Pe moped a fost identificată seria de șasiu și astfel că s-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date, nefiind identificat niciun vehicul care să corespundă.

S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare în baza de date și s-a constatat că bărbatul de 45 ani care conducea mopedul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Conducătorul mopedului de 45 ani a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

Conducătorul mopedului a refuzat transportul la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea efectuării de investigații medicale suplimentare. Mopedistul nu purta echipament de protecție în timpul evenimentului rutier.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Față de conducătorul mopedului de 45 ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind condus şi introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de