Greva profesorilor suceveni continua


Intră acum și în grupul de

Unităţile şcolare care s-au aflat în grevă zilele trecute vor continua şi luni protestul, în această formă, a decis Biroul Judeţean al Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava. Potrivit vicepreşedintelui acestui sindicat, Dumitru Irimia, la începutul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire cu liderii de sindicat pentru a se dedea dacă se optează în continuare pentru grevă generală sau pentru alte forme de protest, precum pichetarea Prefecturii, miting. „Noi aşteptăm răspunsuri al adresele pe care le-am trimis”, a precizat prof. Irimia.

Acest sindicat a solicitat Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ de care aparţin să intermedieze o întrevedere la primul ministru pentru a rezolva problema salariilor cadrelor didactice sucevene.

Totodată au fost trimise adrese la ministerele Educaţiei şi Finanţelor, la care se aşteaptă un răspuns.

Aproximativ 50 de şcoli sucevene din Suceava, Gura Humorului, Vatra Dornei şi Fălticeni au fost în grevă generală începând de miercuri, şi altele 11 au protestat în diverse forme. În judeţul Suceava, în majoritatea unităţilor şcolare fondul de salarii nu a ajuns pentru plata integrală a salariilor. Astfel că unii profesori au acceptat să primească 40-50 la sută din salarii, foarte mulţi au refuzat însă, aşteptând rezolvarea situaţiei.


Intră acum și în grupul de