Două transporturi ilegale de molid de lucru și de gater, depistate la Putna și Sucevița


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au întreprins acțiuni de combatere a tăierilor ilegale de arbori, sancționând doi conducători auto care transportau material lemnos fără documente de proveniență.

Astfel, în data de 20 septembrie 2023, la ora 12:45, polițiștii Postului de Poliție Putna au oprit pentru control pe Drumul comunal „Sihăstria” o autoutilitară care transporta bușteni de molid. Șoferul, un bărbat din comuna Putna, nu a putut prezenta documentele necesare pentru proveniența materialului lemnos, iar specialiștii silvici au constatat că autoutilitara transporta 3,39 metri cubi de bușteni gater molid. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 modificată, iar materialul lemnos în valoare de 1.728 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

La aceeași dată, la orele 15:10, lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Poliție Sucevița au descoperit o altă autoutilitară care transporta material lemnos, pe raza comunei Sucevița, satul Voievodeasa. Și în acest caz, șoferul, un bărbat din comuna Sucevița, nu deținea documente de proveniență pentru lemnul transportat, iar specialiștii silvici au inventariat o cantitate de 4,00 metri cubi de lemn de lucru rășinoase – molid. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform aceleiași legi, iar materialul lemnos în valoare de 2.040 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Intră acum și în grupul de