Flutur cere întâlnire urgentă pentru eficientizarea fluxului de pacienți: Spitalul Județean Suceava este blocat pentru că sunt prea multe solicitări


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat, joi, la inaugurarea unei secții de Radiologie la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc a declarat că se impune de urgență o întâlnire coordonată județean cu toți factorii implicați în sistemul sanitar sucevean pentru eficientizarea fluxului de pacienți din cauză că în prezent Spitalul Județean Suceava este blocat.

Președintele Flutur a spus că a discutat cu medicii, pentru că a dorit să afle care sunt probleme lor și unde trebuie îmbunătățiri sau modificări în funcționarea sistemului medical.

În urma discuțiilor, el a arătat că se impune de urgență o întâlnire la nivel județean sub coordonarea Prefecturii la care să fie invitați managerii de spitale, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava, șefii administrațiilor publice locale care au spitale în subordine pentru a eficientiza și fluidiza fluxul de pacienți.

„ Acest lucru este necesar și pentru că deseori Spitalul din Suceava este blocat pentru că sunt prea mult solicitări din teritoriu, unele dintre ele nejustificate”, a spus președintele CJ Suceava.

El a mai declarat că este nevoie de găsirea unor soluții astfel încât mai multe spitale să beneficieze de mai multe linii de gardă și a exemplificat cu spitalul din Câmpulung Moldovenesc care are doua linii de gardă și mai solicită cel puțin încă două, zonele sensibile fiind pediatria, ortopedia.

„Trebuie să discutăm despre investiții complementare în dotări, în așa fel încât un spital deține un aparat foarte complex pentru niște servicii, iar altul nu are resurse financiare să îl cumpere, celălalt spital să investească în altă aparatură tot foarte necesară care să deservească ambele zone”, a explicat Flutur.

Totodată, el a spus că vor trebui găsite soluții și pentru criza medicilor în anumite specializări, ATI, anestezie, infecțioase, pentru a se acoperi necesarul de medici de astăzi din județul Suceava.

„Sunt convins că în urma unor astfel de întâlniri vor rezulta și alte idei bune pentru sistemul de sănătate din județul nostru”, a precizat Flutur.

Președintele CJ Suceava a participat, joi, la  invitația primarului Mihăiță Negură la inaugurarea unei secții de Radiologie la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Președintele Flutur spune că Spitalul de la Câmpulung Moldovenesc s-a schimbat la față în totalitate.

„Nu cu mult timp în urmă participam la inaugurarea unei secții moderne de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) la Câmpulung Moldovenesc. Cu puțin timp în urmă a început și un proiect pe fluide medicale, adică aducerea oxigenul în siguranță la patul bolnavului și a altor fluide medicale la capul pacientului.

Astăzi s-a inaugurat dotarea cu aparatură de ultimă generație a secției de Radiologie și ne referim la Computerul Tomograf (CT), dar și altă aparatură necesară pentru ca pacienții să nu mai facă un drum până la Suceava sau în altă parte”, a declarat președintele CJ Suceava.

Prin această investiție pacienții sunt scutiți de distanțe lungi parcurse în alte locuri unde există astfel de CT-uri. „Zona Câmpulung Moldovenesc deservește 56.000 de locuitori arondați acestui spital și vestea bună este că se va lucra și în regim ambulatoriu pentru a da consultații celor interesați”, a spus Flutur.

La întâlnire a fost prezent pe lângă primarul municipiului, conducerea Spitalului municipal, directoarea Direcției de Sănătate Publică Suceava și directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Suceava.


Intră acum și în grupul de