Peste 130 de elevi din judet participa la faza nationala a olimpiadelor scolare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nu mai puţin de 134 elevi din judeţul Suceava vor participa la faza naţională a olimpiadelor şcolare, cu desfăşurare în perioada 15-22 aprilie 2011, a informat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

„La Olimpiada de Informatică, ce va avea loc la Piatra Neamţ, în perioada 16-21 aprilie 2011 Suceava are 11 participanţi, la Olimpiada de matematică, care pentru clasa a V-VI, va fi în perioada 27-29 mai 2011, la Arad iar pentru clasele VIIXII, 16-21 aprilie, Oradea, vom participa cu 14 elevi iar la Olimpiada de Limba maternă ucraineană, de la Sighetul Marmaţiei, Baia Mare, din 18-23 aprilie 2011 vom fi prezenţi cu 23 de elevi”, a declarat Petru Carcalete.

Cu câte 10 elevi vom participa la Olimpiada de biologie ce se va desfăşura în judeţ, în perioada 18-22 aprilie 2011şi la Olimpiada de istorie, de la Alba Iulia, în 17-21 aprilie 201, a precizat şeful IŞJ Suceava, adăugând că la Olimpiada de ştiinţe socio-umane, de la Ploieşti, din zilele de 17-21 aprilie 2011 vor merge 9 elevi ce s-au calificat.

„La Olimpiada disciplinelor din aria curriculară tehnologii unde participă elevi ai claselor V-VIII la educaţie tehnologică şi clasele XI-XII , XIIXIII, pe domenii profesionale, ruta directă şi progresivă a liceului tehnologic, au fost selecţionaţi 29 elevi pentru etapa naţională. Etapa naţională se desfăşoară în perioada: 17-21 aprilie 2011, în 10 judeţe, pe domenii profesionale. La Concursul profesional, clasa a XI-a, an de completare au fost selectaţi pentru etapa naţională 7 elevi. Etapa se desfăşoară în perioada 17-21 aprilie 2011, în 7 judeţe, pe calificări profesionale”, a mai spus şeful IŞJ Suceava.

Sighetul Marmaţiei va găzdui două olimpiade, cea de limba germană modernă, unde vor merge 6 elevi din judeţul Suceava şi de limba rusă modernă, unde 9 elevi suceveni vor participa. La Olimpiada naţională de limba rusa maternă, de la Fălticeni, din perioada 15-19 aprilie, vor concura 6 elevi din judeţ.

Pe de altă parte, trebuie precizat că la o parte din discipline au avut deja loc fazele naţionale ale olimpiadelor. Astfel, 33 de elevi de la unităţile şcolare din judeţ s-au întors cu premii şi distincţii de la etapa naţionala a olimpiadelor de limbă spaniolă, engleză, fizică, chimie.

Şi în acest an, judeţul are un elev selectat în lotul naţional de fizică. Elevul este de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi face parte dintr-un grup de 25 de elevi ce se vor pregăti pentru Olimpiada Internaţională. Este vorba despre elevul Pahomi Eugen Tudor din clasa a XI-a.


Intră acum și în grupul de