Protestele spontane ale profesorilor, in fata Palatului Administrativ Suceava, au devenit o rutina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Spontaneitatea protestelor cadrelor didactice ce vin de câteva zile, la prânz în faţa Prefecturii din Suceava pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de neplata salariilor pe februarie a devenit o rutină. Faptul că dascălii nu mai sunt atât de spontani este arătat şi prin prezenţa, încă de la ora 10.00, a unui grup de jandarmi şi poliţişti în faţa Palatului Administrativ Suceava, ce se aflau în aşteptarea nemulţumiţilor. În jurul orei 13.00, dascălii şi-au făcut apariţia, dar în număr mult mai mic, aproximativ 50 de persoane iar o delegaţie formata din 6 protestatari a fost primită de prefectul Sorin Popescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Şi la Şcoala Generală nr.3 din Suceava, marţi, în jurul orei 10.00, cadrele didactice şi părinţii unor elevi au protestat în curtea şcolii. Aceştia aveau mai multe mesaje scrise pe pancarte precum „Bani fără muncă pentru funcţii. Muncă fără bani pentru profesori” sau „Ştim un banc: profesorii vin la şcoală cu un salariu de – 25%, -50%, -75%, -100%. Când vom începe să plătim taxe pentru a intra la ore?” , „Funeriu este un tsunami pentru învăţământ!”, „Finanţarea pe elev este greşită în învăţământul obligatoriu!”, „Bugetul pentru luna mai este zero. Cine ne aude? În luna iunie cu ce trăim!?”.

În cursul zilei de luni, pentru a nu fi amendaţi din cauză că nu aveau autorizaţie pentru protest, cadrele didactice au mărşăluit timp de o oră în jurul Prefecturii.

Şi Sindicatul Liber şi Independent „Bucovina” al Învăţământului zona Rădăuţi a decis luni, deschiderea conflictului de muncă, a anunţat liderul Gheorghe Şorodoc după întâlnirea cu sindicaliştii din şcolile afiliate.

Referindu-se la protestul colegilor de profesie, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că „ei nu au făcut altceva decât să-şi ceară drepturile. Dacă au făcut-o legal sau nu, nu noi luăm măsurile”.

Profesorii au formulat o adresă pentru a picheta joi, la ora 13.00, Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de