Elevii scolii speciale din Humor au ecologizat malurile paraului Humorel


Intră acum și în grupul de

„Păstraţi apele curate!”, este apelul făcut de elevii claselor V-VIII de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului către toţi cetăţenii oraşului. Astfel, Ziua Mondiala a Apei- 22 martie 2011 a fost marcată printr-o activitate educaţională organizată la nivelul şcolii humorene, activitate ce s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Eco şcoala” coordonat de prof. Georgeta Dumitrache.

Potrivit consilierului educativ al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului, Cătălina Poclitaru, scopul acţiunii a fost informarea elevilor cu privire la poluarea apelor şi consecinţele acestui fenomen mai ales în oraşul Gura Humorului, dezvoltarea pe termen lung a resurselor de apă dulce fapt ce necesită o gospodărire eficientă a calităţii şi cantităţii apei la nivel mondial, dar şi depistarea principalelor probleme care afectează calitatea apelor ce străbat teritoriul oraşului.

„Multe dintre aceste probleme reprezintă consecinţele aplicării unor modele de dezvoltare care au condus la distrugerea mediului şi ale lipsei de conştientizare şi educaţie publică în ceea ce priveşte protecţia resurselor de apă”, a precizat Cătălina Poclitaru.

Însoţiţi de un grup de cadre didactice, prof. Ţilică Liliana, Mihăilă Daniela şi Tofan Simona, elevii claselor V-VIII de la CSEI ,,Sf. Andrei” au ecologizat malurile pârâului Humorelul, de la Podul Ariniş până la podul din centrul oraşului, adunând astfel o importantă cantitate de deşeuri.


Intră acum și în grupul de