Profesorii din Suceava nu vor relua cursurile decat daca problema banilor va fi cu adevarat rezolvata


Intră acum și în grupul de

Mulţi profesori suceveni aşteaptă să vadă câţi bani le intră pe carduri şi abia apoi vor decide dacă reîncep cursurile. Cele 4,5 milioane de lei virate de Ministerul Finanţelor în conturile trezoreriilor din judeţul Suceava nu mulţumesc cadrele didactice sucevene aflate în grevă de mai bine de o săptămână.

Acestea vor să se asigure că sumele conţin inclusiv banii câştigaţi în instanţe. O altă temere este aceea că banii sunt tot din bugetul educaţiei, dar au fost luaţi din trimestrul III şi dacă nu se va face o rectificare, problema va rămâne. Mai mult nu vor avea bani pe perioada vacanţei şcolare de vară.

Profesorii de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” Suceava au declarat încă de vineri, că nu reîncep luni, cursurile sub nici o formă. „Am tot primit promisiuni timp de două săptămâni, doar atunci când vedem câţi bani ne-au intrat pe card vom anunţa elevii să revină la ore”, a spus Gica Peiu, lider de sindicat din cadrul Colegiului „Samuil Isopescul”.

Şi liderul sindicatului de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, prof Costică Costan a precizat că „cel mai posibil ne vom afla şi luni în grevă, până banii vor ajunge în conturile noastre”.

Aproximativ o sută de cadre didactice din municipiul Suceava se vor afla luni dimineaţă la Bucureşti, pentru a picheta Ministerul Educaţiei şi pentru a purta o discuţie cu ministrul Daniel Funeriu în vederea găsirii unei soluţii pe termen lung a problemei.

„Reprezentanţii ministerului, în frunte cu Funeriu, au demonstrat încă o dată cât de incompetenţi sunt. Dacă nu interveneau autorităţile locale, greva noastră continua câteva săptămâni. Vom ajunge la Bucureşti, luni dimineaţa, aproximativ o sută de profesori din Suceava, vom protesta în faţa Ministerului Educaţiei, soluţia este una de moment, avem nevoie de o rezolvare a problemei pe termen lung, nu avem deocamdată nici o garanţie că în luna mai nu vom avea aceeaşi situaţie. Am primit liste din mai multe şcoli cu persoanele care vor merge la Bucureşti şi sperăm ca ministrul să nu mai fie aşa indiferent cum a fost până acum şi să găsească timp pentru problemele noastre”, a menţionat Dumitru Irimia.

Mulţi profesori suceveni cred că această rezolvare a problemei este de fapt o „înşelătorie”. „Bugetul pentru profesori este acelaşi, doar că ne dă acum din ce ar trebui să ne dea pe perioada vacanţei. De ce s-au transferat banii din trimestrul III? Pentru că atunci suntem în vacanţă, nu ne mai putem organiza şi nu vom primi niciun ban. Dacă acum, în timpul anului şcolar au văzut că ne pot da banii o dată la două luni, de ce nu ar putea sări cele 3 luni de vară, considerate luni de vacanţă? Nu este decât o manevră” susţine un cadru didactic de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, subliniind că profesorii nu ar trebui să se lase prostiţi şi de data asta.


Intră acum și în grupul de