„Suceava citeste!” a dat din nou intalnire sucevenilor in „parcul de lectura”


Intră acum și în grupul de

Holurile din faţa librăriei Alexandria situată în incinta Shopping City Suceava au devenit neîncăpătoare sâmbătă, odată cu desfăşurarea celei de-a doua ediţii a celui mai important proiect de implicare socială derulat de aceasta rețea de librarii „Suceava citeşte!”

Proiectul „Lecturi Urbane – Oraşul Citeşte” are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii, iniţiat de civika.ro, organizat şi în Suceava de Alexandria Librării împreună cu Shopping City Suceava, prima ediţie a proiectului desfăşurându-se în municipiul nostru la începutul lunii decembrie 2010, în aceeaşi locaţie.

Aşa cum s-au obişnuit de la ediţia precedentă, sucevenii, unii familiarizaţi cu acţiunea, alţii veniţi din curiozitate sau din întâmplare, s-au oprit pentru a-şi concentra atenţia asupra sutelor de volume expuse pe tarabele din faţa librăriei, fiecare având posibilitatea de a-şi alege unul sau mai multe volume, pe care apoi au fost invitaţi să le răsfoiască, ori să le citească în gând, în spaţiul public special amenajat la Shopping City cu bănci şi scaune, pentru a încuraja cititul în spaţiul public. Aşa cum deja ne-am obişnuit, la final, fiecare persoană a avut şansa de a pleca acasă cu volumele alese din sutele de cărţi donate anterior în diferite puncte de colectare din Suceava.

“Parcul de lectură a fost rapid populat de copii, elevi, studenţi, oameni de cultură ai Sucevei, sau simpli cetăţeni, care au răsfoit cărţi destinate categoriei lor de vârstă.

Vom încerca să organizăm 3-4 ediţii pe an. Mecanismul care stă la baza acestui proiect este dat de o acţiune care arată că în luna mai a anului 2009, un grup de tineri au coborât la metrou şi au început să împartă cărţi celor de acolo, încurajându-i să citească în public. Ei au ajuns deja la cea de-a XV-a ediţie, noi suntem abia la cea de-a II-a şi cu siguranţă vom continua”, a explicat Cezar Căilean, reprezentant Alexandria Librării, care a mulţumit sucevenilor pentru cele peste 300 de volume donate în timpul celor trei săptămâni de colectare, dinaintea acţiunii.

Sucevenii au avut la dispoziţie un număr total de aproximativ 500 de volume, peste 150 de cărţi rămânând de la prima ediţie “Suceava citeşte!”, desfăşurată în luna decembrie a anului trecut.

Ediţia de la începutul acestui an “Suceava citeşte din nou!“ a fost plină de surprize, pe parcursul desfăşurării evenimentului existând 5 momente interactive, tombole de la care cititorii din “parcul de lectură” au avut posibilitatea să plece acasă cu diferite premii oferite din partea Alexandria Librării, în partea a doua evenimentul fiind urmat şi de un mini concert de muzică folk.


Intră acum și în grupul de