Universitatea „Stefan cel Mare” are deja 39 viitori studenti


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în perioadele 19-20 şi 26-27 martie 2011, s-a desfăşurat prima parte a Concursului regional „Student pentru o zi”, ediţia a IV-a. Această primă etapă a oferit oportunitatea unei experienţe academice universitare, într-un context competitiv, pentru 490 de liceeni reprezentând mai mult de 60 de colegii/licee/grupuri şcolare din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi. Aceştia s-au înscris în competiţie la disciplinele Limba şi Literatura Română, Limba şi Literatura Engleză, Geografie, Istorie, Informatică, Economie, Limba şi Literatura Franceză, Fizică, Limba şi Literatura Spaniolă, Ştiinţe Socio-umane, Electronică şi Automatizări, Biologie, Limba şi Literatura Germană.

Comisiile de evaluare, formate din profesori ai universităţii sucevene, au decis acordarea a 28 premii I, 51 premii II, 80 premii III. Liceenii premianţi au primit din partea Universităţii premii în bani şi obiecte în valoare de peste 15 000 lei, 39 dintre ei obţinând şi dreptul de a studia fără taxă în cadrul universităţii sucevene începând cu anul universitar următor.

În paralel cu desfăşurarea concursului pentru elevi, peste 100 de profesori au participat la atelierele de lucru privind îmbunătăţirea cooperării între învăţământul preuniversitar şi cel universitar la nivel regional.

Elevii şi profesorii participanţi la aceste manifestări au fost invitaţi să viziteze campusul universitar, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar şi să participe la diverse activităţi recreative alături de studenţii şi profesorii USV.

„Experienţa oferită de Universitatea Suceava vine în întâmpinarea nevoilor elevilor din clasele a XII-a de autocunoaştere a potenţialului de învăţare academică, de explorare şi experimentare în sensul dezvoltării personale, academice şi a carierei. De asemenea, acest context competitiv propune un cadru de deschidere către comunitate, de promovare a universităţii din perspectiva resurselor academice, umane şi materiale”, a declarat coordonatorul concursului, conf. univ. dr. Mihai Dimian.

Potrivit acestuia a doua etapă a concursului este dedicată elevilor din clasele a XI-a şi se va desfăşura în perioada 21-22 mai 2011. Organizatorii aşteptă propunerile de proiecte ale elevilor din clasele a XI-a la adresa [email protected] sau pe fax la numărul: 0230-520081. Mai multe detalii privind rezultatele primei etape a concursului precum şi prezentarea desfăşurării celei de a doua etape pot fi consultate pe website-ul www.1zi.usv.ro.


Intră acum și în grupul de