PSD Suceava reactioneaza la scandalul Wikileaks


Intră acum și în grupul de

Reacţia PSD Suceava vizavi de scandalul Wikileaks nu s-a lăsat prea mult aşteptată, fiind transmisă prin intermediul unui comunicat de presă remis redacţiei. Redăm integral documentul:

“Despre scandalul Wikileaks.
Vedem din aceste dezvaluiri cum a evoluat atitudinea americana fata de Basescu in acesti ani. De la sustinere, la ridicol si separare

 Cei care sunt prezenti in aceste documente sunt si cei mai in masura sa confirme sau sa infirme veridicitatea afirmatiilor cu care sunt citati.

 Daca acceptam ca aceste documente sunt reale, atunci;
o Avem confirmari atat ale implicarii lui Basescu in justitie, cat si ale deprecierii parerii SUA fata de actuala putere.

 Care este portretul lui Basescu in Wikileaks: Vinde interesele Romaniei in scopuri personale meschine.
o Basescu este “Stapanul dosarelor” – cel care decide ce si cand apare despre dosarele oamenilor politici.
o Garanteaza cum se va comporta Justitia romana, aratand ca poate influenta activitatea acesteia – ucigasul lui Teo Peter nu va face inchisoare in Romania (in final, nu a facut nici in SUA).
o Basescu si-a luat angajamentul de a renunta la 80% din datoria istorica Irakului catre Romania (2 miliarde USD), fara sa intrebe pe nimeni.
o A garantat cumpararea de avioane F16, fara a lua in calcul ofertele statelor din UE, ceea ce este inacceptabil.

 Veridicitatea sau lipsa de veridicate a acestor stenograme nu poate fi confirmată sau infirmată. Prin urmare, nu avem decât două abordări posibile:
o Le privim cu rezervă şi aşteptăm ca cei citaţi să infirme sau să confirme ce scrie acolo. Unii dintre „protagonişti” au infirmat deja poziţiile care le sunt atribuite.
o Luăm totul ca reprezentând adevărul gol-goluţ, caz în care nu comentăm doar părţile care ne convin (a se vedea transformarea unui raport întocmit de un student american în cea mai mare dezvăluire legată de România, în Wikileaks – topul oligarhilor).

o Dacă comentăm tot atunci:
 americanii confirmă că Băsescu controlează Justiţia;
 consilierii prezidenţiali apără în faţa diplomaţilor occidentali acţiunile de poliţie politică ale lui Băsescu;
 transformarea Elenei Udrea în pol de putere se datorează relaţiei personale cu Traian Băsescu.

Ce contează mai mult decât dezvăluirile Wikileaks:

 Astăzi, la televizor se comenta despre Wikileaks, dar oamenii protestau în mai multe locuri din ţară, inclusiv la Bucureşti, în faţa ministerului Educaţiei. Aproximativ 150 de cadre didactice din Botosani si Suceava, afiliate la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, au pichetat luni sediul Ministerului Educatiei, pentru ca nu si-au primit salariile pe luna februarie.

 România a incheiat negocierile cu FMI, pentru acordul de tip preventiv. Din primele date apărute, se pot intui noi măsuri de austeritate şi concedieri.
o Concret, este vorba despre un acord care intra in vigoare joi, 31 martie 2011, si are o durata de 24 de luni. Vorbim despre o suma de 3,09 miliarde Drepturi Speciale de Tragere (circa 3,5 miliarde de Euro). Acordul este pus in legatura cu un altul de tip institutional, incheiat cu Comisia Europeana, in valoare de 1,4 miliarde Euro. La cele 4,9 miliarde de Euro se mai adauga un imprumut de 400 de milioane de Euro de la Banca Mondiala. Prin urmare, al doilea acord de tip multi-institutional valoreaza 5,3 miliarde de EURO, bani pe care Romania poate sa ii acceseze in urmatoarele 24 de luni, daca apar turbulente semnificative pe pietele internationale ce pot atrage o criza a balantei de plati.
 Ajustarile fiscale planificate de guvern trebuie sa reduca deficitul pana la 3% din PIB in anul 2012.
o România va trebui să taie drastic din cheltuieli, pentru că nu se întrevăd măsuri de relansare economică pentru creşterea substanţială a încasărilor bugetare. Mai mult, un lucru despre care nu se vorbeşte este faptul că, în 2010, ţinta de deficit a fost atinsă excluzând arieratele, care vor trebuie plătite acum.
o Începand din acest an, minimum 1,2 puncte procentuale din deficit vor reprezenta dobanzi pentru datoria publica.

 Traian Băsescu a anunţat că România a aderat la pactul Euro+. Acest lucru a fost făcut fără ca cineva să fie întrebat. Acest Pact cuprinde obligaţii precum:
o Eliminarea sistemului de indexare a salariilor cu rata inflatiei;

Aceasta este crima cu premeditare.

Presedinte executiv,

Ovidiu Dontu”


Intră acum și în grupul de