2,3 milioane de lei pentru lucrari de modernizare si infiintarea unui centru de terapie endovasculara la Spitalul Judetean (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava beneficiază de fonduri de 2,3 milioane de lei pentru lucrările de modernizare a secţiei de Anestezie Terapie Intensivă şi a blocului operator, a declarat miercuri şeful executivului judeţean Gheorghe Flutur, în urma rectificării bugetare votate în cadrul şedinţei de CJ.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că banii vor fi folosiţi pentru lucrările de reabilitare a spaţiilor urmând să fie apoi achiziţionate şi aparatură medicală pentru completarea dotărilor secţiei ATI şi blocului operator. “Ne propunem ca cel puţin două săli de operaţii să le facem de top, la nivelul oricărui spital modern al Uniunii Europene”, a spus Flutur.

Totodată, s-a decis închirierea unui spaţiu în cadrul SJU Suceava pentru înfiinţarea unui centru de terapie endovasculară şi radiologie intervenţională care este necesar ţinând cont că în judeţ procentul de bolnavi cardio-vasculari aflaţi în evidenţe este de aproape 14 la sută şi se estimează că pacienţii care au nevoie de tratament intervenţional în stadiul cronic al bolii este de aproximativ 30.000.


Intră acum și în grupul de