Flutur: „Ne propunem sa incurajam gruparea parcelelor de teren” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Delimitarea clară administrativ-teritorială a localităţilor şi judeţelor urmată de identificarea sursei de finanţare pentru programul de intabulări gratuite începând cu terenurile aflate în extravilanul localităţilor.

Asta conţine, potrivit vicepreşedintelui PDL Gheorghe Flutur, foaia de parcurs stabilită împreună cu reprezentanţii ministerelor Administraţiei şi Internelor şi Agriculturii, în vederea programului de intabulare şi cadastrare a terenurilor agricole din România. „Ne propunem să încurajăm gruparea parcelelor de teren”, a spus Flutur, care a menţionat că în prezent se constată o rezistenţă la coagularea terenurilor.

El a mai spus că pentru încurajarea grupării parcelelor de teren ar urma să fie emis un act normativ care să prevadă ca schimburile de teren pentru ca un proprietar care deţine mai multe parcele disparate să şi le grupeze, să fie făcute fără taxe.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN a PDL, că ministrul Agriculturii şi cel de Interne trebuie să prezinte săptămâna viitoare o strategie pentru ca intabularea şi cadastrarea terenurilor agricole din România să se suporte din fonduri de la bugetul de stat sau din alte fonduri externe.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, PDL consideră că principala cauză “a fărâmiţării terenurilor şi a unei organizări precare a agriculturii este birocraţia în domeniul intabulării şi a cadastrului”. “Accelerarea intabulării gratuite în cartea funciară a terenurilor este o temă pe care am discutat-o şi pentru care cei doi miniştri au primit sarcină să vină cu un calendar foarte exact”, a precizat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de