Lungu: Sucevenii nu au incredere in Fondul Proprietatea (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Au fost emise deja 43 de hotărâri judecătoreşti pentru punerea în posesie a unor proprietari pe o suprafaţă totală de 22 de hectare, dar Primăria nu are terenuri unde acestea să fie împroprietărite, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, care a arătat că proprietarii suceveni de terenuri care nu pot fi despăgubiţi în natură acţionează Primăria în instanţă pentru a primi despăgubiri băneşti şi nu acceptă să primească acţiuni la Fondul Proprietatea în care nu au încredere. „Oamenii atacă în instanţă hotărârile de transferare spre Fondul Proprietatea şi cer despăgubiri de la Primărie. Oamenii nu au încredere în Fondul Proprietatea, în aceste despăgubiri”, a spus Lungu.

Edilul-şef a arătat că a solicitat transferarea unei suprafeţe de 370 de hectare de teren de la Staţiunea de cercetări agricole Suceava, dar că solicitarea nu a fost aprobată. El explicat că municipalitatea ar mai avea nevoie de 600 de hectare pentru a pune în posesie proprietarii de terenuri.

Lungu consideră că nu este „corect şi moral” ca Primăria să plătească pentru că nu Primăria a confiscat terenurile. „Soluţia e transferul de terenuri de la Staţiunea de cercetări agricole pentru că oamenii acceptă să primească şi parţial terenul în natură”, a spus primarul. El a arătat că, în caz contrar, se va ajunge ca Primăria Suceava să trebuiască să plătească pentru terenurile ce au fost confiscate de regimul comunist.


Intră acum și în grupul de