DSP invita scolile sa intocmească microproiecte


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Suceava anunţă deschiderea celei de-a doua runde de selectare de microproiecte în cadrul proiectului „Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România”, derulat de Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti, Centrul Regional de Sănătate Publică Sibiu, cu finanţare din partea Guvernului Norvegian.

Microproiectele beneficiază de susţinere materială sub forma unor Pachete standard de materiale promoţionale, iar instituţiile de învăţământ care doresc să aplice pentru înscrierea în Proiect este necesar să completeze o fişă de Microproiect. Aceasta trebuie depusă la sediul DSP Suceava până pe data de 10 aprilie 2011, urmând ca pe data de 15 aprilie 2011 să se anunţe câştigătorii.

Documentaţia necesară este publicata pe site-ul www.dsp.ro

Potrivit DSP Suceava, scopul proiectului este creşterea procentului copiilor şi adolescenţilor care adoptă comportamente de nutriţie sănătoasă şi activitate fizică.

Printre obiectivele proiectului se regăsesc dezvoltarea de platforme instituţionale la nivel local, judeţean şi naţional, utilizate ca bază pentru Planul Naţional de Acţiune privind Alimentaţia şi Activitatea Fizică la copii şi adolescenţi; formarea de experţi interdisciplinari, cu cunoştinţe şi aptitudini în creşterea gradului de conştientizare/determinarea schimbării comportamentului la copii, în ceea ce priveşte alimentaţia şi activitatea fizică; dezvoltarea unei campanii de informare, educare şi schimbare de comportament ce va fi planificată, implementată, monitorizată şi evaluată.

Pentru a contribui la atingerea acestor obiective, proiectul are în vedere alocarea de resurse către micropriecte identificate la nivel judeţean.

Fiecare grup de lucru judeţean va dispune de un număr de pachete standard , număr care, va fi direct proporţional cu numărul populaţiei sub 19 ani din judeţul respectiv.

DSP Suceava subliniază că, prin proiect nu se aloca resurse financiare, ci doar resursele materiale standard, respectiv materiale ce facilitează mişcarea/ alimentaţia sănătoasă în rândul copiilor şi adolescenţilor.


Intră acum și în grupul de