Saracia ii impinge pe suceveni sa doneze sange


Intră acum și în grupul de

Ultimele două luni sunt considerate de Centrul Judeţean pentru Transfuzie Sanguină (CJTS) Suceava a fi foarte bune din punct de vedere al numărului de donatori. „La noi, tot ce este peste 600 de donări înseamnă o lună bună. Luna februarie a fost o lună bună, la fel şi martie. În martie, avem 635 de prezentări. La aşa un număr de donatori probabil că este şi un rebut, dar şi aşa, nu au fost probleme cu asigurarea necesarului”, a declarat directorul CJTS Suceava, Maria Pilat.

Acesta a subliniat că de 2-3 luni s-au putut onora foarte bine cererile de sânge venite de la spitale. „Solicitările se menţin în acelaşi ritm crescut. În unele zile, cererile sunt mai mici dar, de exemplu vineri, spitalele trebuie să-şi facă un stoc tampon pentru week-end şi cererile sunt mai mari”, a explicat Maria Pilat.

Cel mai mare consumator este Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, după care urmează Spitalul Rădăuţi.

Directorul CJTS Suceava se aşteaptă ca şi luna aprilie să fie una la fel de bună. „Ce să vă spun, că sărăcia îi aduce? Aş vrea să cred că nu acesta este motivul”, a ţinut să aprecieze la final managerul Centrului, Maria Pilat.

Reamintim că la o donare de sânge se acordă 7 tichete în valoare de 9 lei fiecare.


Intră acum și în grupul de