Jandarmii suceveni isi sarbatoresc ziua armei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni derulează o serie de activităţi dedicate aniversării a 161 de ani de la înfiinţare.

Astfel, vineri, 1 aprilie, acţiunile au debutat cu un Te Deum în memoria eroilor jandarmi căzuţi la datorie şi au continuat cu adunarea festivă a cadrelor unităţii, ocazie cu care au fost acordate o serie de recompense- mulţumiri, felicitări, citare prin ordin de zi.

Apoi, la Poligonul Mihoveni au fost organizate „Cupa Presei la Tir” şi „Ziua Porţilor Deschise”, fiind invitaţi elevi şi cadre didactice de la Şcoala nr. 1, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, toate din Suceava.

Acestora le-au fost prezentate exerciţii demonstrative, tehnicii şi armamentului din dotare, o expoziţie numismatică, o expoziţie de grafică, precum şi o expoziţie de machete de mijloace de transport realizate de plt. maj. Laurenţiu Sabie de la Câmpulung Moldovenesc.

„În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul inspectoratului, împreună cu Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni s-a organizat Ziua Veteranilor Unităţii, având printre noi ca invitaţi veteranii de război jandarmi şi cadre în rezervă ale unităţii”, a declarat inspectorul şef, al IJJ Suceava general de brigadă Eugen Şalar adăugând că, în săptămâna în curs s-a desfăşurat, cu sprijinul Direcţiei pentru Sport a judeţului Suceava şi a Asociaţiei „Sportul pentru toţi”, competiţia sportivă „Cupa Jandarmeriei”, activitate în cadrul căreia jandarmii din cadrul subunităţilor inspectoratului au participat la concursuri de atletism, şah, tir, tenis de masă şi minifotbal.

„La 3 aprilie, se sărbătoresc 161 de ani de când a fost semnată „Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române. Documentul prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi un serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor, de subunităţile mobile din structură”, a spus generalul de brigadă Şalar.

Acesta a amintit şi de situarea constantă în ultimii ani pe una din primele 5 poziţii în topul încrederii cetăţenilor ce constituie o recunoaştere a efortului colectiv al întregului personal, pus în slujba comunităţii.


Intră acum și în grupul de