„Festivalul de Teatru pentru Tineret” a ajuns la editia a III-a


Intră acum și în grupul de

Shopping City Suceava, Asociaţia Juventus şi Fundaţia ANA, cu sprijinul Companiei Teatrale Bucovina, Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Suceava şi a Promotorilor Bucovinei, invită sucevenii la cea de-a treia ediţie a „Festivalului de Teatru pentru Tineret”, ce va avea loc la City Gallery, în perioada 2, respectiv 3 aprilie 2011.

Potrivit unui comunicat al Shopping City Suceava, festivalul se va desfăşura în trei etape: preselecţia şi înscrierea (în urma anunţului făcut prin intermediul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret Suceava), Concursul de interpretare pe două secţiuni (monolog şi trupe) pentru licee şi gimnaziu, workshop-uri şi premierea.

Sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 13:00, va avea loc Concursul de Interpretare pentru licee, pe două secţiuni: monolog şi trupe, iar duminică, 3 aprilie, începând cu ora 13:00 va avea loc Concursul de Interpretare pentru gimnaziu (monolog şi trupe). În cele două zile se vor susţine ateliere de lucru, sub îndrumarea actriţei Gabriela Ioniţă şi a studentului la actorie Dan Clucinschi.

Juriul va desemna care sunt câştigătorii fiecărei secţiuni, aceştia fiind premiaţi cu premii în valoare totală de 2000 lei, din partea Shopping City Suceava.

În ultimii ani se simte o reorientare a tineretului sucevean către fenomenul artistic, către interpretare teatrală, fapt dovedit de participarea numeroasă la ediţiile precedente ale festivalurilor de teatru organizate începând cu 2007, respectiv „Festivalul de Teatru Bucovina” – ediţiile 2007 şi 2008 şi „Festivalul de Teatru pentru Tineret” – ediţiile 2009 şi 2010, dar şi la diferite festivaluri de teatru din ţară. Demnă de remarcat este participarea numeroasă a trupelor de teatru din tot judeţul, inclusiv din Bacău şi Cernăuţi; la ediţia din 2010 au participat la concursul de interpretare categoria liceu 17 trupe, gimnaziu 15 trupe, iar la monolog 15 concurenţi.

Prin continuarea acestui festival se oferă o oportunitate pentru numeroşii tineri implicaţi în fenomenul teatral de a fi remarcaţi şi îndrumaţi de către personalităţi ale genului, dar şi motivaţia pregătirii pentru o întrecere care să facă parte din calendarul evenimentelor teatrale sucevene în contextul apariţiei teatrului profesionist la Suceava.


Intră acum și în grupul de