DSP cauta solutii pentru realizarea unui centru de permanenta medicala la Solca (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Odată cu desfiinţarea Spitalului de Boli Cronice Solca, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava caută soluţii pentru realizarea unui centru de permanenţă medicală care să asigure populaţiei din zonă asistenţa de care are nevoie.

Directorul DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a declarat că acolo există doi medici, dar necesarul este de 7, de aceea se caută medici doritori în comunele limitrofe.

„Se poate şi cu medici mai puţini dar trebuie acceptul scris al Ministerului Sănătăţii. Trebuie o aprobare specială dacă centrul va funcţiona sub numărul minim de medici”, a precizat şeful DSP Suceava, subliniind că trebuie şi acceptul scris al medicilor deoarece aceştia vor face mai multe gărzi, nu doar o dată pe săptămâna, aşa cum ar trebui.

Referindu-se la alte centre de permanenţă ce vor fi deschise în judeţ, acesta a spus că vor exista la Broşteni, Zvoriştea, Cajvana şi Dolhasca. „Nu am primit o hârtie oficială de la Vicov unde s-ar putea realiza un centru, existând şi infrastructura”, a arătat Ludovic Abiţei.

Cât priveşte centrul din cartierul Burdujeni, acesta s-ar putea concretiza în a doua parte a acestui an. „Am primit promisiuni de la primarul Ion Lungu, că în trimestrul al III-lea vor fi alocate fonduri pentru Centrul de Permanenţă de la Burdujeni”, a spus directorul DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de