Faza nationala a Olimpiadei Scolare de Limba Rromani, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava găzduieşte săptămâna viitoare faza finală a unei olimpiade şcolare şi a unui concurs a căror protagonişti sunt copii de etnie romă din ţară. Inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a precizat că aceste competiţii vor avea loc în perioada 12-16 aprilie 2011, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava. „Organizăm a XII -a ediţie a Olimpiadei Şcolare de Limba rromani şi Concursul Naţional Şcolar de Istoria şi Tradiţiile Romilor”, a precizat şeful Inspectoratului Şcolar Suceava.

Acesta a spus că la olimpiadă vor participa 72 de elevi din clasele VIIXII, iar la concurs 36 de elevi, din clasele VI-XII. „Din judeţul Suceava, participă 5 elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII Gulia, Dolhasca”, a adăugat Petru Carcalete.

Astfel, la olimpiadă participă Stoica Maria Eliza, clasa a VIII-a şi Edu Ana Maria, clasa a VIII-a iar la Concursul „Istoria şi Tradiţiile Rromilor” Sîrbu Iulia, clasa a VI-a, Lăcătuşu Maria, clasa a VI-a şi Dulap Florin Claudiu, clasa a VII-a.


Intră acum și în grupul de