Pachete cu tigari, ascunse in saci cu faina, intr-un autocar din Botosani


Intră acum și în grupul de

Când este vorba despre ascunderea ţigărilor fără acte de provenienţă, imaginaţia contrabandiştilor este nelimitată. Astfel, frontieriştii şi vameşii sireteni au găsit ţigări ascunse în scutece, cutii cu ouă, cutii de medicamente, cu băuturi răcoritoare, în rezervoarele, roţile şi aripile autovehiculelor. Un alt asemenea caz s-a înregistrat şi marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, când poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au găsit 400 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ce erau ascunse în saci cu făină, într-un autocar.

Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, autocarul aparţine unei firme de transport din Botoşani, iar sacii erau ai lui G. Alexandru, în vârstă de 58 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani.

Aceştia au fost descoperiţi la verificarea amănunţită a mijlocului de transport. Mai exact, este vorba despre 8 saci cu făină în care erau ascunse 400 pachete de ţigări de diferite mărci.

Vameşii au confiscat ţigările a căror valoare este de 1.644 lei, iar botoşăneanul a primit o amendă mult mai mare decât contravaloarea acestora, respectiv de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de