Incendiul care a cuprins trei autovehicule la Fălticeni, generat de un angajat care fuma în timp ce dezemembra un autoturism


Intră acum și în grupul de

Trei autovehicule au fost afectate, sâmbătă, în Fălticeni în apropierea unei stații ITP unde se efectuează lucrări de dezmembrări auto.

Potrivit anchetei polițiștilor, incendiul a izbucnit de la un autoturism Peugeot 405, parcat la intersecția dintre str. 2 Grăniceri și str. Plt. Ghiniță, nr.1 din mun. Fălticeni, vis-a-vis de stația ITP și s-a propagat la alte două autovehicule parcate în apropiere, respectiv la un autoturism Ford Transit și la un autoturism Volskwagen Caddy.

În ceea ce privește autoturismul de la care s-a propagat incendiul s-a stabilit că acesta a fost radiat din circulație, fiind predat de către proprietar în vederea distrugerii conform certificatului de distrugere. Autoturismul a fost depozitat în stradă, vis-a- vis de societatea menționată mai sus.

În apropiere de acest autoturism se afla depozitat un alt autovehicul Ford Tansit, care, de asemenea, a fost predat în vederea distrugerii și un autoturism VW Caddy.

Verificările au stabilit că un bărbat de 55 de, angajat al firmei de dezmembrări, efectua activități de dezmembrare a autoturismului Peugeot 405, în timp ce fuma, lăsând țigara nesupravegheată lângă autoturism.

Pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, sursa probabilă de aprindere fiind jar sau scântei de la o țigară, primul material care s-a aprins fiind benzina.

În urma incendiului a fost distrus în totalitate autoturismul marca Peugeot 405, iar autovehiculele marca Ford Transit și VW Caddy au fost distruse în proporție de 45%, prejudiciul total fiind estimat la suma de 10.000 lei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugere din culpă”.


Intră acum și în grupul de