O tona de produse pascale cu abateri, depistate de Protectia Consumatorilor


Intră acum și în grupul de

În urma controalelor efectuate de comisarii Protecţiei Consumatorilor Suceava, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, s-au constatat abateri de la normele legale la o tonă de produse alimentare. Potrivit şefului CJPC Suceava, comisar-şef adjunct Elena Oanea, acţiunile de control privind supravegherea pieţei au avut în vedere comercializarea cărnii și în special a cărnii de miel, a preparatelor din carne, ouă, vopsea de ouă, ciocolată, produse din cacao, cozonac, pască, chec, fursecuri, vin şi a produselor de post.

Astfel, au fost controlați 98 de operatori economici, fiind verificate 4 tone de produse alimentare. Principalele abateri au fost depistate la ambalarea produselor alimentare, respectiv datorită deselor manipulări s-au deteriorat ambalajele la fursecuri, prăjituri și soia, în timp ce la pulpele de pui, aripile de curcan s-au constatat ambalaje deteriorate, rupte şi cu urme de arsuri de congelare.

Oanea mai informează totodată că la o societate din Vicovu de Sus au fost găsite produse precum carne de pui, cele de patiserie, ciocolată și produse din ciocolată, fursecuri cu data limită de consum depășită. Alte abateri constatate de comisarii Protecţiei Consumatorilor au mai fost: expunerea ouălor spre comecializare în spații cu temperaturi ridicate și nu în spații frigorifice, la 5-15 grade, temperatură indicată în certificatul de conformitate, lipsa etichetelor cu date de identificare și caracterizare, neînscrierea pe ouă a categoriei de calitate, neidicarea pețurilor.


Intră acum și în grupul de