Elevii suceveni s-au intalnit cu ambasadorul S.U.A in Romania


Intră acum și în grupul de

După întâlnirea de miercuri cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Mark Gitenstein, aflat într-o vizită oficială în judeţul Suceava, a participat în calitate de invitat special la un forum şcolar la care au luat parte mai mulţi elevi suceveni, dezbaterea fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

„Tema forumului şcolar a fost < Experienţe de participare şi decizie în proiecte de educaţie civică > , temă la care elevii suceveni s-au prezentat exemplar cu proiecte pliate pe subiect, prezentate în limba engleză. Mai mult, toate discuţiile, inclusiv întrebările pe care elevii le-au adresat la finalul întâlnirii ambasadorului S.U.A. în România, au fost în limba engleză”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman.

Potrivit acesteia, două dintre prezentări au fost moderate chiar de dânsa, două de către insp. Tatiana Vîntur, iar una de către reprezentanţi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Primul proiect prezentat s-a intitulat „Clasa Liderilor pentru Bucovina – şcoală de vară pentru tineri cu performanţe deosebite”, dezbătut de elevii Bogdan Baciu şi Şerban Vornicu, ambii elevi ai Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, urmat de proiectul “Consiliul Judeţean al Elevilor”, prezentat de Vlad Posmangiu, elev la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi Andrei Moroşan, elev la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Al treilea proiect, intitulat „Împreună pentru o societate bazată pe cunoaştere, toleranţă şi sprijin reciproc” a fost prezentat de către eleva Narcisa Bianca Anghel, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, urmată de elevele Alexandra Hacman, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi de Miruna Pîslar, de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.5 „Bogdan Vodă” Rădăuţi, care au dezbătut proiectul „Democratia în viaţa de zi cu zi”.

Ultima prezentare, intitulată „Experienţa voluntariatului în şcoală” a fost făcută de Diana Duciag şi Denisa Sibneschi, eleve la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.

„Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Mark Gitenstein s-a arătat impresionat de nivelul lingvistic de cunoaştere a limbii engleze etalat de elevii suceveni, făcând aprecieri asupra nivelului de studii al acestora. A crezut că elevii provin de la clase unde se predă limba engleză intensiv, dar nu era aşa. Elevii participanţi la forum fac maxim două ore de limba engleză pe săptămână”, a adăugat Laura Hacman.

La finalul întâlnirii, 7 elevii i-au adresat ambasadorului câte o întrebatre legată de democraţia americană.

Conform purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman, la evenimentul care s-a desfăşurat în Sala “Ştefan cel Mare” a CJ, au participat aproximativ 70 de persoane, dintre care 45 au fost elevi, alături de cadre didactice, inspectori şcolari, subprefectul Angela Zarojanu, preşedintele “Salvaţi Copiii” – Filiala Suceava, Camelia Iordache ş.a.


Intră acum și în grupul de