Trei suceveni, in atentia procurorilor pentru trafic de minori


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT faţă de trei tineri suceveni acuzaţi de trafic de minori.

Conform surselor judiciare, este vorba despre două persoane de sex masculin de 26 şi 24 de ani din comuna Marginea şi o fată de 19 ani din localitatea suceveană Satu Mare.

Cercetările au stabilit că în perioada mai – august 2009 “în baza unei înţelegeri prealabile, o victimă minoră a fost indusă în eroare prin false promisiuni, privind obţinerea unui loc de muncă în Grecia de către unul dintre suspecţi, care a transportat-o şi a „vândut-o” celorlalţi doi, iar ulterior a fost găzduită şi exploatată sexual, fiind obligată la practicarea prostituţiei şi comiterea de furturi din magazine, prin ameninţări şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra”.

Pe parcursul zilei de vineri, primul suspect în vârstă de 26 de ani a fost arestat preventive pentru o perioadă de 29 de zile iar pentru celelalte două persoane au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă deoarece aceştia nu se află în prezent pe teritoriul României.

Conform aceloraşi surse cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale, identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor participanţilor.


Intră acum și în grupul de