Zilele Colegiului Naţional „Spiru Haret” incep luni, 2 Mai, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava va demara de luni, 2 mai, pe tot parcursul săptămânii viitoare, o serie de acţiuni menite a atrage atenţie publicului asupra potenţialului educativ al acestei şcoli de renume din municipiul Suceava.

Timp de 6 zile, se va derula acţiunea „Zilele Colegiului” care va implica toţi elevii şi profesorii din colegiu şi care are ca pricipal scop identificarea unor modele demne de urmat în societate.

Directorul Colegiului Naţional, prof. Virginel Iordache, spune în invitaţia adresată în vederea participării la eveniment că însăşi „lipsa modelului constituie un model de viaţă, de gândire, de atitudine. Model poate fi o persoană sau o idee, un personaj literar, o teorie, un ideal. Indiferent de model el trebuie raportat la un set comun de valori şi principii care ne definesc ca fiinţe umane înzestrate cu suflet şi raţiune. Modelul individual nu trebuie să intre în conflict cu valorile cardinale care ne edifică şi fac posibilă comunicarea socială şi nu trebuie să afecteze drepturile sau aspiraţiile celuilalt. Valorile perene ale omului se dobândesc prin educaţie”.

De altfel, întreagul eveniment a fost gândit astfel încât fiecare elev şi profesor să se regăsească în acţiunile propuse spre realizare, iar în final să rezulte pentru toţi un model de şcoală modernă, aşa cum se vrea a fi Colegiul „Spiru Haret”.

„Tinerii liceeni, adolescenţii, trebuie să înţeleagă că a avea modele nu înseamnă a-ţi limita drepturile sau libertatea, ci dimpotrivă, a da un sens libertăţii individuale. Lipsa modelelor autentice explică „evoluţia” haotică a individului, care navighează prin viaţă ca o corabie aruncată de talazuri care mai devreme sau mai târziu va sfârşi sfărâmată de stânci. Generaţiile de tineri au nevoie de modele autentice, care pot fi cultivate numai prin intermediul şcolii”, susţine Virginel Iordache.


Intră acum și în grupul de