Papa Ioan Paul al II-lea, celebrat la Suceava


Intră acum și în grupul de

Câteva sute de persoane, majoritatea creştini romano-catolici au fost prezente, duminică, în jurul prânzului, în piaţeta Ioan Paul al II-lea din municipiul Suceava la o celebrare sacră, în limbile română, germană şi polonă, cu prilejul beatificării fostului papă.

Celebrarea sacră a Papei Ioan Paul al II-lea s-a desfăşurat după slujba de duminică din Catedrala Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, preotul paroh, Iosif Păuleţ, comemorând viaţa şi activitatea fostului papă, subliniind că acesta a fost omul providenţial pentru secolul trecut şi începutul actualului mileniu.

„Este omul care a fascinat lumea întreagă prin viaţa sa, prin suferinţa sa”, a spus Păuleţ care a adăugat că Papa Ioan Paul al II-lea a trăit credinţa cu adevărat. „Credinţa trebuie să fie concretă, activă, să dea o amprentă vieţii noastre pe pământ”, a mai spus prelatul în predica sa în care a apreciat şi că pe bună dreptate Papa Ioan Paul al II-lea este ridicat la cinstea altarelor.

Totodată, acesta a arătat că este un caz unic în istoria papalităţii şi al Bisericii când un papă este beatificat de succesorul său, dar a menţionat că la moartea papei, mulţimea adunată la Vatican a cerut sanctificarea imediată a lui Ioan Paul al II-lea.
Prelatul a mai spus că este nevoie ca exemplul Papei Ioan Paul al II-lea să fie urmat. „Ioan Paul al II-lea este un papă pe care nu trebuie doar să-l admirăm ci să-l şi urmăm”, a mai arătat preotul paroh al catedralei romano-catolice din Suceava.


Intră acum și în grupul de