Cherestea în valoare de peste 3.000 lei confiscată de polițiști în urma unei acțiuni desfășurate în comuna Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au confiscat, marți, cherestea în valoare de peste 3.000 lei, în urma unei operațiuni desfășurate pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, satul Botuș.

La ora 9 dimineața, echipajul de poliție a oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos, fiind condusă de către un bărbat din comuna Fundu Moldovei. Verificările efectuate prin intermediul bazei de date SUMAL 2.0 au relevat că nu a fost emis aviz electronic de însoțire pentru autoutilitară și încărcătura de cherestea.

Autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Breaza pentru inventarierea materialului lemnos. În urma acestei proceduri, s-a constatat că încărcătura era formată din 3,45 metri cubi de cherestea tivită nedimensionată, având o valoare estimată de 3.191 lei. Cherestea a fost confiscată și predată în custodia unui lucrător silvic.

Conform prevederilor Legii 171/2010, șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 2.000 lei, iar cantitatea de 3,45 metri cubi de cherestea tivită a fost confiscată de către autorități.


Intră acum și în grupul de