Noua centrala termica a Sucevei mai asteapta putin (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Semnarea contractului pentru realizarea unei noi centrale termice pe raza municipiului reşedinţă de judeţ a fost amânată din nou.

Edilul-şef al Sucevei, Ion Lungu, a declarat pe parcursul zilei de miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Administraţiei Publice Locale, că este ultima prelungire a datei pe care municipalitatea o mai acordă firmei constructoare.

Decizia vine în urma unei solicitări înaintate de preşedintele Adrem Invest, Adrian Bodea, către conducerea Primăriei prin care se doreşte amânarea semnării contractului până la începutul săptămânii viitoare.

“Solicitarea a fost adresată deoarece până atunci conducerea firmei se află în negocieri cu finanţatori externi ai proiectului. Ca atare, este ultima prelungire pe care o mai acceptăm, iar în urma discuţiilor telefonice avute semnarea va avea loc pe data de 9 mai”, a declarat Ion Lungu.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş, printr-o investiţie care poate ajunge la 50 milioane euro, şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare. Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.


Intră acum și în grupul de