Polițiștii suceveni au reușit să demonstreze că moartea unei femei din Humoreni a fost generată de un accident rutier. Suspectul a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Un suspect de ucidere din culpă a fost reținut de polițiști după ce în data de 11 decembrie 2023 acesta a lovit mortal o femeie de 77 de ani din localitatea suceveană Humoreni și apoi a încercat să acopere toate urmele accidentului pe care l-a provocat.

Potrivit Poliției Suceava, s-au continuat cercetările efectuate în dosarul penal privind decesul unei femei al cărei cadavru a fost identificat în data de 12 decembrie 2023, în proximitatea digului de lângă podul peste pârâul Soloneț din localitatea Humoreni, comuna Comănești. Astfel, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier cu sprijinul specialiștilor și tehnicienilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Suceava au efectuat verificări stabilind faptul că aceasta a fost victima unui accident rutier ce a avut loc la data de 11.12.2023, orele 17:30.

Potrivit cercetărilor, în data de 11 decembrie 2023 Gheorghiță Munga-Pîțu, a condus un autoturism Audi Q7 pe D.J. 178, direcția Comănești-Bălăceana, iar în zona localității Humoreni,  înainte de podul peste pârâul Soloneț, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, situație pe fondul căreia a acroșat-o cu partea laterală dreapta a autovehiculului pe femeia de 77 de ani care era pieton și mergea din direcția Bălăceana către Comănești, pe partea dreaptă a drumului raportat la direcția de deplasare a autoturismului. În urma impactului, femeia a fost proiectată după digul din partea dreaptă a drumului, înainte de podul peste pârâul Soloneț, leziunile suferite în urma accidentului cauzându-i decesul.

Polițiștii au mai stabilit că după producerea accidentului rutier suspectul a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție, nu a a depus niciun fel de diligențe în efectuarea de verificări în zona producerii accidentului rutier și nu a anunțat organele de poliție despre producerea evenimentului, cu toate că impactul a cauzat daune majore în zona elementelor de caroserie. Mai mult de atât, șoferul a fost de acord cu tractarea autoturismului din zona podului peste pârâul Soloneț, înlocuirea unor elemente ale sistemului de rulare și transportarea vehiculului în curtea locuinței sale, acțiuni care au dus la modificarea locului accidentului.

În cadrul cercetărilor, polițiștii suceveni au reușit să demonstreze că mașina respectivă a lovit-o pe femeie prelevând de pe caroseria mașinii probe care coincideau cu cele ale hainelor pe care le purta femeia.

Urmare a administrării probatoriului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Munga-Pîțu Gheorghiță sub aspectul comiterii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier au dispus, miercuri, luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, de la data de 17.01.2024, ora 1400, până la data de 18.01.2024, ora 1400 a suspectului Munga-Pîțu Gheorghiță. Suspectul a fost încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava, iar joi acesta a fost prezentat la Judecătoria Gura Humorului în vederea arestării preventive, dar judecătorul de drepturi și libertăți a respins cererea procurorilor.

În acest caz, pe parcursul cercetărilor, organele de urmărire penală au beneficiat de suportul Brigăzii Operațiuni Speciale Suceava și Institutului Național de Criminalistică.    


Intră acum și în grupul de