Peste 1.500 de locuri de munca, ocupate la Suceava in prima saptamana a lunii mai


Intră acum și în grupul de

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) semnalează un număr de 185 de posturi vacante la nivel de judeţ valabile pentru perioada 5-12 mai, respectiv un număr de 1.577 de locuri de muncă ocupate de la începutul lunii mai, prin intermediul instituţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, creşterea semnificativă a numărului locurilor de muncă vacante la nivel de judeţ a început încă din luna martie a anului 2011, iar începând cu luna mai a acestui an, a crescut şi numărul repartiţiilor efectuate de instituţia suceveană. “Practic, prin aceste repartiţii, AJOFM comunică potenţialilor angajatori că persoanele există deja în evidenţa noastră. De la 1 mai, numărul persoanelor existente în evidenţa noastră, care au obţinut un loc de muncă, a crescut, lucru care susţine şi scăderea ratei şomajului. De la 1 mai şi până la momentul de faţă, numărul de persoane existente în evidenţa noastră, care au obţinut un loc de muncă, este de 1.577, cifră care indică creşterea forţei de ocupare a locurilor de muncă în luna mai, lucru care evident ne bucură”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Anca Capverde.

Pentru intervalul 5-12 mai, cele mai multe posibilităţi de angajare se înregistrează la nivelul municipiului Suceava, 68 la număr, dintre care: 16 destinate şoferilor de autocamion, 15 lucrătorilor comerciali, 7 lucrătorilor în bucătărie, 6 muncitorilor necalificaţi în agricultură, 3 vânzătorilor, 3 patiserilor cofetari, 2 educatorilor şi câte un loc de muncă vacant pentru calificările: asistent medical, bucătar, confecţioner textile, consilier juridic, contabil, controlor de calitate, inginer mecanic, îngrijitor clădiri, lăcătuş mecanic, mecanic utilaj, muncitor necalificat în confecţii textile, ospătar, şef sală restaurant, tâmplar şi tricoter manual.

După Suceava, municipiul Vatra Dornei se clasează pe locul II, cu un număr de 56 de locuri de muncă disponibile, dintre care: 27 pentru muncitori necalificaţi în silvicultură, 8 pentru operatori preparate băuturi alcoolice şi răcoritoare, 5 locuri pentru stivuitorişti, câte două locuri vacante pentru calificările – muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide, muncitor necalificat în agricultură, cameristă hotel, ospătar (chelner), recepţioner de hotel, analist preţ de revenire/costuri şi câte unul pentru: şofer autocamion/maşină de mare tonaj, lucrător gestionar, controlor calitate, şef depozit.

Şi pentru cei care locuiesc în oraşul Fălticeni există şanse mai mari de angajare, existând un număr de 30 de locuri de muncă vacante pentru sectorul confecţioner-asamblor articole din textile şi câte un post pentru calificările: sudor în mediu protector, strungar universal şi mecanic utilaj.

Penultimul loc în clasament este ocupat de municipiul Rădăuţi, care în intervalul 5-12 mai pune la bătaie 10 job-uri adresate muncitorilor necalificaţi la ambalarea produselor solide şi semisolide, 10 posturi pentru ospătari şi 3 pentru bucătari.

Cel mai mic număr de locuri de muncă vacante se înregistrează în această săptămână (5-12 mai) la nivelul municipiului Câmpulung, unde numărul total de posturi descoperite este de 5: 2 posturi pentru calificarea tâmplar universal, 2 pentru muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide, respectiv un job pentru şofer de autobuz.

Cei interesaţi pot obţine relaţii suplimentare de la Sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, la numărul de telefon 0230/523.279, int. 104.


Intră acum și în grupul de