Suspect de furt în Horodnic de Sus, reținut. Acesta este acuzat că a furat dintr-o locuință 25 de litri de afinată și 25 de sticle cu alte băuturi


Intră acum și în grupul de

Un suspect a fost reținut pentru furt calificat și tentativă de furt, acesta fiind depus în Arestul Poliției Județene Suceava.

Potrivit datelor din anchetă suspectul este acuzat că în perioada 01.06.2023-07.07.2023 a pătruns într-o locuință din comuna Horodnic de Sus și că în decembrie 2023 a încercat să pătrundă în aceeași locuință, dar s-a declanșat alarma.

Ancheta a stabilit că suspectul a forțat ușa principală de acces a imobilului aparținând unui localnic de unde a sustras conținutul unei damigene de 25 de litri de afinată, precum și 20-25 de sticle de băuturi alcoolice diverse mărci și tipuri. Incidentul a avut loc în intervalul 01.06.2023-07.07.2023.

De asemenea, același individ este responsabil și de o tentativă de furt calificat, comisă la data de 13.12.2023, când, prin escaladare, a încercat să pătrundă în locuința aceleiași victime. În acest caz, tentativa a fost întreruptă de declanșarea sistemului de alarmare, împiedicând astfel săvârșirea infracțiunii.

În urma ordonanței procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, emisă în data de 19.01.2024, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu aceeași dată. Acesta a fost escortat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava de către o echipă formată la nivelul Secției 3 Poliție Rurală Marginea.

Cercetările continuă pentru soluționarea procedurală a cazului de către lucrătorii Postului de Poliție Horodnic de Sus.


Intră acum și în grupul de