Bărbatul care a turat motorul mașinii până autoturismul a luat foc a ajuns în arest. El avea o alcoolemie aproape de coma alcoolică


Intră acum și în grupul de

Bărbatul din Udești care a turat motorul mașinii până când autoturismul a luat foc a fost reținut în arestul Poliției Județene Suceava după ce s-a constatat că acesta avea la momentul respectiv o alcoolemie aproape de coma alcoolică.

Polițiștii SPR 2 Ipotești au continuat cercetările privind comiterea la data de 20.01.2024 a infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice fără a deține permis de conducere de un bărbat de 57 de ani din Udești.

În urma probatoriului administrat, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de marți 23.01.2024 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru săvârşirea infracţiunilor respective constând în aceea că la data de 20.01.2024, în jurul orelor 19:10, a condus un autoturism Ford pe drumul comunal  din localitatea Udești, iar din cauza stării vădite de ebrietate a accelerat exagerat motorul autoturismului, ceea ce a condus la autoaprinderea acestuia.

Din buletinul de analiză toxicologică rezultă faptul că bărbatul avea o alcoolemie de 2,78 g/l alcool pur în sânge – proba I și 2,62 g/l alcool pur în sânge – proba II, iar în funcție de gradul de alcoolemie, se diferențiază următoarele grade de stare de ebrietate, respectiv ușoară (0,5 – 1,5‰), medie (1,5 – 2,5‰) și avansată/comă alcoolică (peste 2,5‰).

De asemenea, cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că suspectul deține permis de conducere, fiind însă cu mențiunea anulat.

Prin Ordonanța organelor de cercetare penală din cadrul SPR 2 Ipotești din 23.01.2024, s-a dispus reţinerea suspectului pentru 24 ore fiind condus și încarcerat în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Suceava.


Intră acum și în grupul de