Voluntarii de la Clubul „Impreuna” au creionat perspective noi pentru „Parcul Sipote” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Beneficiari ai Clubului „Împreună”, aflat în grija Asociaţiei AREAS, şi-au dat, luni, întâlnire în Parcul sucevean Şipote, pentru a participa la prima acţiune organizată în cadrul ediţiei de debut a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, desfăşurată la Suceava în perioada 9-15 mai.

„Împreună cu instituţiile şi ONG-urile din Suceava organizăm începând de astăzi, 9 mai, prima ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Acţiunile de astăzi se înscriu în prima zi de activităţi ale Săptămânii Naţionale ale Voluntariatului, cu precizarea că aniversăm ziua de 9 mai, ziua Europei, printr-o acţiune care se desfăşoară în Parcul Şipote din centrul Sucevei, prin care am mobilizat mai mulţi voluntari şi pe care îi vom ruga să deseneze pe foi A4, dorind să aflăm cum arată în viziunea lor un parc european.

Aceste desene vor fi expuse pe copacii din Parcul Dendrologic pe parcursul zilei de astăzi”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Alina Stredie, PR Manager în cadrul Asociaţiei Regionale de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS).

Acţiunea de la Parcul Şipote a fost suţinută de materiale promoţionale, precum: baloane şi brăţări imprimate cu sloganul “Anul acesta se poartă voluntariatul”, steagul Uniunii Europene, foi şi carioci, cu ajutorul cărora voluntarii au dat frâu liber imaginaţiei, fiind provocaţi să deseneze cum şi-ar dori să arate parcul lor.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului va fi celebrată la Suceava pe tot parcursul acestei săptămâni, urmând ca marţi, 10 mai, de la ora 12.00, să aibă loc acţiuni de promovare a voluntariatului organizate de Centrul Voluntariat Suceava, DJTS Suceava, GIRB, AIESEC, AREAS (flash-mob, lanţ de voluntari), în Parcul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Seria de evenimente dedicate Săptămânii Naţionale a Voluntariatului este rezultatul parteneriatelor dintre ONG-urile şi instituţiile din oraşul Suceava: Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi”, CENRES, AREAS, KULTART, CFECAS, Clubul „Împreună”, GIRB, AIESEC, Asociaţia Educatorilor Suceveni, Asociaţia ProAnima, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava , Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Suceava, PAPI Candesti, PAPI Arbore.


Intră acum și în grupul de