Furt de energie electrică depistat la o casă din Vicovu de Sus. Proprietarul a improvizat o legătură care ocolea contorul electric


Intră acum și în grupul de

Poliția din Vicovu de Sus a fost sesizată, miercuri, de un angajat al distribuitorului de energie electrică Delgaz Grid despre furtul de curent electric într-un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Vicovu de Sus.

Angajații Delgaz Grid au efectuat, miercuri, o verificare la imobilul de pe strada Mihai Viteazu din orașul Vicovu de Sus, în prezența soției proprietarului și au constatat că între stâlpul de curent electric și contorul electric montat la imobilul respectiv, branșamentul era interceptat în podul imobilului fiind instalat un dispozitiv improvizat, printr-un cablu format din două conductoare, care alimentează instalația de utilizare a casei printr-o priză situată în imobil. Energia consumată prin intermediul acestei improvizații nu era înregistrată și facturată fiind consumată direct din rețeaua DelgazGrid S.A.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ”deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor electrice”.


Intră acum și în grupul de