Un căruțaș beat a ajuns la spital după ce a fost aruncat din căruța scăpată de sub control


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Valea Moldovei a ajuns, miercuri după amiaza, la Spitalul Gura Humorului după ce a suferit răni ca urmare a unui accident.

Potrivit datelor din anchetă, miercuri, în jurul orelor 16:00, un bărbat de 31 de ani, din comuna Valea Moldovei, sat. Mironu, conducea atelajul hipo pe D.C. Mironu, din localitatea Mironu având direcţia de deplasare D.J. 177C, către locuiţa sa.

Căruțașul era sub influența băuturilor alcoolice, nu a mai putut stăpâni cabalina, care s-a speriat și a luat-o la galop, iar căruțașul a fost aruncat din atelaj pe partea carosabilă.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a căruțașului care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „contuzie şold partea dreaptă şi coloană lombară”. Căruțașul nu a rămas internat.

El a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul atelajului hipo, care, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerii imprudente a atelajului hipo, nu a mai putut ţine sub control cabalina speriată.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă (autoaccidentare).


Intră acum și în grupul de