Doi tineri și un copil, trimiși în judecată pentru că au tâlhărit o femeie din Siminicea


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecătoriei Suceava a anunțat, vineri, că a dispus trimiterea în judecată a doi tineri de 19 și 27 de ani și a unui copil de 14 ani pentru că au tâlhărit o femeie din Siminicea.

Potrivit anchetei,  în data de 25.01.2024, în jurul orei 22.00, în baza unei înţelegeri prealabile de a face rost de bani în mod facil, trei persoane, respectiv un tânăr de 19 ani și un băiat de 14 ani, ambii din Siminicea și un tânăr de 27 de ani din Păltinoasa, au pătruns fără drept în curtea locuinței unei femei de 75 ani.

Având feţele acoperite cu diferite obiecte vestimentare cu scopul de a nu fi recunoscuţi, unul dintre agresori, prin folosirea de amenințări cu moartea, având asupra sa un cuțit și prin întrebuințarea de violențe fizice, profitând şi de prezenţa celorlalţi doi la faţa locului, a pătruns în bucătăria de vară unde locuia femeia și i-a luat 380 de lei și un telefon mobil model senior, specific pentru vârstnici.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei oraşului Salcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, autorii faptei au fost identificaţi şi prinşi, pe numele a doi dintre aceştia fiind luată, la data de 27.01.2024, măsura preventivă a reţinerii.

În data de 27.01.2024, inculpaţii cu privire la care s-a dispus măsura reţinerii au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă, propunere însuşită, pe numele inculpaţilor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au finalizat cercetările în cauza menţionată, întocmind rechizitoriul, prin care s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi dintre inculpaţi şi în stare de libertate a celui de-al treilea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată.


Intră acum și în grupul de