Fara chirie subventionata, apartamentele ANL nu mai prezinta interes in Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Tot mai mulţi ocupanţi ai apartamentelor ANL distribuite pe raza municipiului reşedinţă de judeţ solicită rezilierea contractelor de închiriere în ultima perioadă.

Mai mult, nici în ceea ce priveşte achiziţia acestora lucrurile nu stau prea bine.

Edilul şef al municipiului Suceava, primarul Ion Lungu, a declarat pe parcursul zilei de miercuri că, în prima şedinţă de Consiliului Local, vor fi supuse atenţiei încă două cereri de reziliere a contractelor de închiriere pentru două locuinţe ANL din zona Burdujeni, după ce chiriaşii au depăşit vârsta de 35 de ani şi nu mai primesc subvenţia de la stat, valoarea chiriei ajungând astfel aproape de cea a pieţei.

„Sunt tot mai mulţi tineri care au depăşit vârsta de 35 de ani şi nu mai primesc subvenţie de la stat care renunţă la locuinţele ANL. Noi nu avem ce face, aşa că acestea vor fi repartizate următorilor solicitanţi de pe lista aflată la Primărie. Din păcate, nici în ce priveşte solicitările de cumpărare a 48 de apartamente (32 în Burdujeni şi 16 în zona Metro) lucrurile nu stau mai bine, nereuşindu-se vânzarea niciunuia până în momentul de faţă”, a declarat Ion Lungu.

Din câte se pare, demersurile sunt îngerunate din lipsa fondurilor şi reticenţa băncilor de a acorda credite solicitanţilor, dar municipalitatea speră că acest lucru se va rezolva cât de curând pentru că altfel se blochează şi mai mult dorinţa Primăriei de a demara construcţia altor 80 de apartamente ANL pe raza municipiului Suceava.

Ministerul Dezvoltării Regionale a condiţionat alocarea de noi fonduri pentru ridicarea de astfel de locuinţe de vânzarea celor realizate deja şi date în folosinţă.


Intră acum și în grupul de