Patru elevi suceveni vor participa la „Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics 2011”, de la Atena


Intră acum și în grupul de

Patru elevi de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, pregătiţi de profesorul Veronica Budeanu, vor participa în perioada 20 iunie – 5 iulie 2011, la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2011 pentru persoane cu dizabilităţi, organizate în Grecia, la Atena, a informat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Petru Carcalete, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi.

“Probele pe care aceşti elevi le vor susţine sunt: alergarea de viteză – 100 m, alergarea – 200 m, sărituri în lungime cu elan, alergarea de ştafetă 4×100 m mixt”, a precizat Petru Carcalete.

“Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2011 desfăşurate la Atena vor aduce laolaltă celebrităţi internaţionale, demnitari, conducători de state şi lideri din domeniul educaţiei, sănătăţii, afacerilor şi sportului, toţi prezenţi pentru a susţine mişcarea Special Olympics. La acest eveniment de clasă mondială se va sărbători triumful spiritului uman şi curajul a 7.500 de sportivi Special Olympics din peste 172 de ţări, care vor concura la 22 de discipline sportive, arătând lumii potenţialul nelimitat pe care-l au persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Atena, locul naşterii jocurilor olimpice, oraş pentru care sportul reprezintă o moştenire din antichitate, va deveni acum simbolul curajului, dedicării şi talentului sportivilor Special Olympics”, se arată pe site-ul Special Olympics România.


Intră acum și în grupul de