Poliția a depistat doi șoferi beți la Lămășeni după un apel automat la 112 de pe un telefon mobil în uma unei tamponări


Intră acum și în grupul de

Poliția a depistat, duminică după amiaza, că  doi șoferi care au fost implicați într-o tamponare la Lămășeni erau băuți la volan.

Potrivit anchetei, duminică la ora 17.08, polițiștii din cadrul S.P.R. 7 Mălini, au fost sesizați prin apel la 112 de tip „apel de pe telefon Iphone cu coordonate-accident auto”, cu privire la producerea unui accident rutier, în sat Lămășeni din comuna Rădășeni.

Patrula de serviciu a identificat la fața locului doi șoferi, ambii din ambii din satul Lămășeni, comuna Rădășeni care au spus că în timp ce unul dintre ei se deplasa pe str. Mihai Niculăeasa la volanul unei autoutilitare Mercedes-Benz,  într-o curbă la stânga a fost acroșat în partea din spate de către autoutilitara Volkswagen, condusă de către celălalt șofer.

În urma impactului au rezultat doar avarierea celor două autoutilitare, dar telefonul unuia dintre ai, marca Iphone a efectuat un apel de urgeță automat către 112.

Cei doi conducători auto, au fost testați de către echipajul de poliție sosit la fața locului cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,70mg/l alcool pur în aerul expirat pentru primul și o alcoolemie de 0,69mg/l alcool pur în aerul expirat pentru al doilea.

Cei doi șoferi au fost transportați la Spitalul Fălticeni, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că ambii conducători auto sunt posesori de permis de conducere valid și au drept de conducere.

Fiind conduși la Spitalul  Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice, unui a dintre șoferi a primit și îngrijiri medicale stabilindu-i-se diagnosticul de ”TCC ușor, plagă paritală”,  fără a rămâne internat.  

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii a două infracțiuni de “conducerea sub influenţa alcoolului” și ”vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de