Prefectul Sorin Popescu face apel la locuitorii judetului Suceava sa-si asigure locuintele


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a făcut, joi, un apel cetăţenilor din judeţ şi autorităţilor publice locale să înţeleagă importanţa implementării prevederilor legale privind asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor naturale şi şi-a exprimat încrederea că de la mijlocul lunii iulie toate locuinţele din judeţul Suceava vor fi asigurate.

Potrivit unei statistici prezentate de reprezentantul Guvernului în teritoriu, din totalul de 258.092 locuinţe din judeţ au fost asigurate un număr de 7.955, ceea ce reprezintă trei la sută din total.

Popescu a atras atenţia că proprietarii de locuinţe sunt obligaţi să încheie poliţe pentru asigurarea acestora în termen de cel mult un an de la începerea emiterii poliţelor de asigurare, termenul limită fiind 15 iulie 2011, dată după care se impun sancţiuni pentru cei care nu au o asigurare încheiată.

El a subliniat că în situaţia producerii unor inundaţii, proprietarii locuinţelor afectate, nu vor mai beneficia de sprijin de la bugetul de stat, despăgubirile urmând a fi achitate doar în baza poliţei de asigurare încheiate.


Intră acum și în grupul de