Nechifor si Onofrei se cearta pe seama strategiei de dezvoltare a judetului Suceava, anuntata de Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

„Nu am văzut locuri de muncă, investiţii majore în producţie, agricultură, zootehnie”, a declarat joi liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, făcând referire la documentul supus consultării privind strategia de dezvoltare a judeţului Suceava până în 2020, pe care l-a studiat atent şi a constatat că este „subţire” şi nu are viziuni importante despre viitorul judeţului.

Preşedintele PSD a arătat că aşteaptă cu interes ca, atunci când preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, va veni şi în judeţ, întrucât stă mai mult la Bucureşti, să fie invitat la consultarea în cadrul unei discuţii deschise pe această strategie, cu partidele din opoziţie, cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă.

Nechifor a subliniat că este necesară o strategie de dezvoltare care să pună accent pe noi investiţii în producţie şi pe crearea de locuri de muncă în condiţiile în care multe capacităţi de producţie sunt închise. El a exemplificat cu firma Dorna Lactate ce a închis fabrica din Ortoaia-Dorna Arini, sau cu fabrica de lapte Rarăul din Câmpulung Moldovenesc care a limitat drastic colectarea laptelui şi a producţiei. „Flutur face festivaluri, tăieri de panglici, iar oamenii rămân fără locuri de muncă şi nu mai au perspective”, a spus preşedintele PSD Suceava.

De cealaltă parte, senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, care este şi prim-vicepreşedinte al acestei organizaţii politice sucevene a reacţionat joi, în termeni destul de duri faţă de declaraţiile liderului judeţean al PSD, Cătălin Nechifor.

Onofrei a lăsat să se înţeleagă faptul că pe nimeni din PDL nu mai surpinde modul în care înţelege preşedintele PSD Suceava să facă politică deoarece discursul său este bazat de fiecare dată “pe două idei simple şi fixe”.

“Nechifor are soluții pentru probleme pe care și le creează singur și propune răspunsuri la întrebări pe care nu i le pune nimen”, susţine Orest Onofrei care a ţinut să atragă atenţia că deocamdată Nechifor nu deţine expertiza necesară şi suficientă pentru a putea vorbi despre dezvoltarea judeţului Suceava.

“Care expertiză? Ce are de oferit PSD-ul și Cătălin Nechifor? În doisprezece ani cât au condus județul Suceava au reușit să realizeze cele trei minuni socio-economice. Minuni mai mari decât cele de la Caracal! O conductă fără gaz metan, un centru de afaceri fără afaceri și opt orașe fără orășeni. Sigur că ceea ce face Flutur: apă, canalizare, drumuri, turism, locuri de muncă, sunt lucruri pe care Nechifor nu le pricepe, de aceea nu le acceptă că doar nu sunt făcute prin Bursa de mărfuri, iar asta e numai pentru cunoscători”, a mai subliniat senatorul PDL de Suceava.

Orest Onofrei a avut chiar şi un sfat pentru colegul său de parlament, deputatul Cătălin Nechifor căruia i-a spus: „Cătăline, dacă tot nu poți ține pasul cu Flutur, fă-te că te împiedici, poate îți trece și nostalgia borcanului despre care tot auzim”.


Intră acum și în grupul de