PSD suceava vrea inlocuirea presedintelui Basescu din functie in urma unui referendum national


Intră acum și în grupul de

„Schimbare de dragul schimbării”, astfel a catalogat preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, modificarea Constituţiei propusă de Traian Băsescu şi consideră că şeful statului a încălcat Constituţia de suficient de multe ori şi va încălca prevederile constituţionale şi dacă va fi modificată. „Varianta corectă este de schimbare a lui în urma unui referendum naţional”, este de părere deputatul PSD.

În opinia lui Nechifor, românii au nevoie de un preşedinte deschis la minte astfel încât România să intre pe drumul dezvoltării. „Strategia de schimbare a lui Traian Băsescu e una concretă şi văd că PDL e preocupat şi conştient că suspendarea lui Băsescu e aşteptată de electoral şi de aceea vrea modificarea Legii referendumului ca Băsescu să rămână în funcţie”, a spus preşedintele PSD Suceava.

El a arătat că PDL vrea ca preşedintele să poată fi demis doar dacă în acest sens votează jumătate plus unul din corpul electoral şi nu ca în prezent, când referendumul este validat dacă se prezintă peste 50 la sută din electorat, iar dintre aceştia mai mult de jumătate se pronunţă în favoarea demiterii.

Nechifor consideră că parlamentarii nu trebuie să modifice legea referendumului întrucât o lege nu se face doar pentru un singur om. „S-ar putea să avem ghinionul să avem preşedinte un nou Traian Băsescu”, a spus deputatul PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, în vederea avizării acestuia.


Intră acum și în grupul de