Un botoșănean beat și fără permis a renunțat la bicicletă și a furat o autoutilitară din Burdujeni  


Intră acum și în grupul de

Un botoșănean a fost depistat de polițiști că a condus beat și fără permis o autoutilitară pe care a furat-o din municipiul Suceava.

Potrivit anchetei polițiștilor, sâmbătă, în jurul orelor 00:04, polițiștii Poliției Orașului Salcea, se aflau in exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv supravegherea și controlul traficului rutier, pe raza localității Plopeni din orașul Salcea în vederea depistării conducătorilor auto care săvârşesc abateri la regimul rutier au fost informați prin 112 despre faptul că pe DN29 Plopeni, dinspre Suceava spre Salcea se deplasează o autotutilitară de culoare albă, a cărui conducător auto este posibil sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia deplasării la fața locului, la o distanță de circa 5 metri de autoutilitară a fost identificat un bărbat de 26 ani,  domiciliat în sat Recia-Verbia din comuna botoșăneană Dimăcheni.

Bărbatul a declarat că la miezul nopții, în timp ce se deplasa cu o bicicletă prin cartierul Burdujeni a observat autoutilitara ce se află parcată pe marginea drumului. Acesta a verificat portierele autoutilitarei, ocazie cu care a observat că nu este asigurată și profitând de acest lucru, a pătruns în interiorul ei, a găsit cheia de rezervă a acesteia cu ajutorul cărei a pornit-o și a condus-o spre oraș Salcea.

După câteva minute și-a dat seama că a greșit drumul pentru că dorea să meargă spre localitatea botoșăneană Brăești, motiv pentru care a parcat-o și s-a dat jos, fiind identificat de polițiști.

În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultând o alcoolemie de 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava, unde a fost de acord să îi fie prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.        

S-a luat legătura telefonică cu deținătorul autoutiliarei, acesta fiind informat despre faptul că i-a fost sustrasă autoutilitara, solicitându-i-se să se prezinte la locul în care se află parcată, pentru a o putea preda către acesta după examinarea ei.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „Furtul în scop de folosință”.


Intră acum și în grupul de