ARR intra puternic cu controale pe drumurile din judetul Suceava. Amenzile pe luna mai au cumulat 145.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Inspectorii Agenţiei Suceava a Autorităţii Rutiere Române au avut suficientă treabă în ultima perioadă astfel încât numai în cursul lunii mai au fost raportate 78 de controale din care 34 direct în trafic.

Concret, au fost verificate 425 de autovehicule, printre acestea numărându-se 23 care transportau mărfuri catalogate ca fiind periculoase.

Inspectorii ARR Suceava nu au ocolit în luna precizată nici operatorii de transport, fiind vizati 28 dintre ei, au efectuat controale in 11 autogări iar sediile a altor 5 şcoli de conducători auto au fost controlate şi ele. Ca urmare a acestor activităţi au fost încheiate 44 de procese verbale de contravenţie, suma fiind una destul de mare, de 145.000 de lei (aproximativ 35.000 de euro).

Şeful agenţiei ARR Suceava, Viorel Nicu Hrebenciuc a declarat presei că o bună parte din cele 34 de controalele efectuate în trafic au fost realizate cu ajutorul celor de la Compania Naţională de Drumuri şi a colegilor de la Politia Rutieră, ţinând să sublinieze sprijinul de care s-a bucurat din partea acestor două structuri.

Sarabandă de nereguli descoperită în traficul rutier la un singur caz

Viorel Hrebenciuc a dat ca exemplu negativ de circulaţie a unei maşini pe drumurile publice un caz semnalat la începutul lunii iunie, când pe DN2, în zona Dărmăneşti în cadrul unui asemenea filtru mixt de control a fost oprită o maşină de mare tonaj, ce efectua trasport de marfă pe drum naţional fără a deţine licenţă de transport. Maşina aparţinea, conform informării oficiale firmei Bârgăoan Construct SRL din Suceava iar neregulile s-au ţinut lanţ.

Ca urmare a controlului s-a descoperit că maşina avea ITP expirat, circula fără rovinietă iar conducătorul auto nu deţinea un certificat de competenţă profesională aferent muncii sale. Cu alte cuvinte maşina nu avea ce căuta sub nici o formă în trafic, motiv pentru care amenda stabilită a fost de 20.000 de lei şi s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, fiind ridicate plăcuţele de înmatriculare şi reţinut certificatul de înmatriculare.

„Acţiunile noastre pe linia respectării normelor prevăzute de lege vor continua şi în luna iunie şi recomandăm celor care doresc să îşi încerce şansa în eludarea legislaţiei să se gândească de două ori înainte de a se aventura în trafic fără actele în regulă”, a avertizat şeful ARR Suceava.


Intră acum și în grupul de