Poliția Suceava desfășoară Acțiunea Speed Marathon: Dosare penale pentru șoferi depistați băuți la volan


Intră acum și în grupul de

În urma desfășurării Acțiunii Speed Marathon, polițiștii suceveni au întocmit dosare penale pentru conducătorii auto depistați conducând sub influența alcoolului.

Astfel, vineri, în jurul orei 07:14, pe Drumul Național 2-E85, în zona localității Oniceni, comuna Forăști, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au oprit pentru control o autoutilitară care circula cu viteza de 107 km/h într-o zonă cu limită de viteză de 60 km/h. Șoferul, în vârstă de 52 de ani, din comuna Urecheni, județul Neamț, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar împotriva sa a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Tot în cadrul aceleiași acțiuni, în aceeași zi, în jurul orei 19:00, pe Drumul Comunal 65 în localitatea Bursuceni, un autoturism a fost oprit pentru control de către polițiștii Serviciului Rutier al IPJ Suceava. Șoferul, în vârstă de 66 de ani, din comuna Verești, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În dimineața zilei de 20 aprilie 2024, în jurul orei 02:44, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Mălini au oprit pentru control un autoturism pe strada Dispensarului din satul Mălini. Șoferul, în vârstă de 32 de ani, din comuna Mălini, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice de sânge, iar împotriva sa s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de