Viceprimarul Harsovschi incurajeaza sucevenii sa contribuie la actiunea de colectare selectiva de deseuri electronice si electrocasnice ce va avea loc in week-end, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care deţin acasă aparatură electrică şi electrocasnică veche, la care doresc să renunţe, au posibilitatea ca sâmbătă, 18 iunie, între orele 09.00-16.00, să aducă deşeurile la unul din cele şapte şapte puncte de colectare care vor fi amplasate în şapte zone diferite ale municipiului reşedinţă de judeţ. Acţiunea se intitulează „Locul deşeurilor nu e în casă!” şi este susţinută şi dezvoltată de către Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi de către Primăria Suceava, cu sprijinul CANDY HOOVER ROMANIA SRL.

„Încurajez locuitorii municipiului Suceava să se debaraseze de electricele şi electrocasnicele vechi pe care le au în case. Având în vedere faptul că în ţările civilizate ale lumii pentru a putea scăpa de aceste deşeuri trebuie să plăteşti o taxă pentru mediu, ei bine noi le acordăm sucevenilor posibilitatea de a scăpa de aceste obiecte în mod gratuit. Nu trebuie decât să se deplaseze sâmbătă, 18 iunie, către unul din cele şapte puncte de colectare care vor fi amplasate în Suceava, în şapte locaţii diferite. Mai mult de atât, sucevenii care vor participa la această manifestare, vor avea posibilitatea de a primi premii, prin tragere la sorţi. Este vorba de 5 combine frigorifice şi 20 de cuptoare cu microunde”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Potrivit adjunctului primarului Ion Lungu, sucevenii pot renunţa la imprimantele vechi, la calculatoare, maşini de spălat, televizoare, frigidere ş.a. „Sperăm ca populaţia să se implice activ în această colectare selectivă a deşeurilor electrice şi electrocasnice. Am observat însă că de la campanie la campanie, se colectează din ce în ce mai puţine astfel de deşeuri”, a completat Harşovschi. Pentru a evita această situaţie, viceprimarul îi îndeamnă pe suceveni să participe la această acţiune specificând faptul că după colectare, echipamentele vechi vor ajunge la punctele de reciclare din ţară, acolo unde se dezansamblează pe componente, pentru a nu polua mediul înconjurător.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 18 iunie, între orele 09.00 – 16.00, sucevenii îşi vor putea duce echipamentele vechi în unul dintre punctele de colectare, special amenajate în corturi, în următoarele locaţii din municipiu: Parcul Florea Vladimir (vis-a-vis de Primărie), în parcarea Piaţa Mare (str. Petru Rareş), Str. Staţiunii, supermarket Premier, str. Calea Burdujeni, vis-à-vis de intrarea în Piaţa Agroalimentară, B-dul George Enescu, vis-à-vis de fostul magazin Curcubeul, Str. Gării, în parcul din faţa gării, cartier Zamca – lângă Radio As.

Totodată, trebuie menţionat că în cadrul campaniei există şi posibilitatea colectării gratuite a deşeurilor de la domiciliu, în cazul echipamentelor electrice sau electronice voluminoase, cetăţenii având posibilitatea de a apela numărul de telefon 0785/939.826, între orele 8:00-15:00.

Potrivit regulamentului campaniei, premiile pregătite la tombola „Locul deşeurilor nu e în casă!” se atribuie în baza extragerii din urnă a biletelor valide de tombolă, de către invitatul responsabil de această extragere. Cele 5 combine frigorifice şi cele 20 de cuptoare cu microunde vor fi oferite din partea societăţii CANDY, tragerea la sorţi propriu – zisă şi premierea voluntarilor urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 18.00, în parcul sucevean Florea Vladimir.


Intră acum și în grupul de